turnir za mlade

Crna Gora domaćin međunarodnog stonoteniskog spektakla

Podgorica će od 2. do 9. oktobra biti epicentar svjetskog stonog tenisa za sve mlađe uzraste.
Podgorica će od 2. do 9. oktobra biti epicentar svjetskog stonog tenisa za sve mlađe uzraste.Naime, Stonoteniski savez Crne Gore (STSCG) će u tom periodu biti domaćin prestižnih turnira za mlade – WTT YOUTH CONTENDER (2-4. oktobar) i WTT YOUTH STAR CONTENDER (5-9. oktobar), koji će okupiti blizu 300 najboljih mladih igračica i igrača iz čitavog svijeta, kao i njihovih trenera, u svim uzrastima
Stk“ Novi“ će predstavljati četiri takmičara iz klubskog podmladka : Milan Vučetić do 11 i do 13 god. Jakša Krivokapić do 15 i 17 god., Djordje Rahović do 15 i 17 god. i  Miloš Rahović do 19 god.
„Veliki napor je učinjen od strane potpresjednika saveza Ranka Boce i selektora reprezentacije  Saše Dragaša da Crna Gora dobije ovaj prestžni svjetski turnir koji će zasigurno podići ugled našeg saveza u svijetu stonog tenisa .Pored djece iz našeg kluba učestvuje još 14 takmičara iz svih Crnogorskih klubova“, saopštili su iz Stk „Novi“.
Veličina nagradnog fonda u iznosu od 15 hiljada američkih dolara, kao i bodovanje za relevantne svjetske rang liste, uz potvrđeno učešće najboljih reprezantacija poput Japana, Južne Koreje, Tajvana, SAD, Njemačke, Švedske, Engleske i mnogih drugih – dovoljno govori o značaju takmičenja. Turniri se održavaju pod pokroviteljstvom Svjetske stonoteniske federacije (ITTF). Ova takmičenja predstavljaju svojevrsne „opene“ za mlađe kategorije.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga