Skip to main content


VARGA ZA RTCG

Crna Gora igra organizovano, šanse u četvrtfinalu podjednake

Mađarska vaterpolo reprezentacija je mnogo očekivala od ovog ljeta, prije svega od Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Međutim, u četvrtfinalu sa Italijom, srušila su se sva nadanja,kao kula od karata. Mađari su završili taj turnir na sedmom mjestu. Uslijedio je veliki remont, Žolt Varga je zamijenio Tamaša Merca na poziciji selektora i na evropskom prvenstvu u Splitu nema čak petorice igrača sa svjetskog šampionata.
Mađarska vaterpolo reprezentacija je mnogo očekivala od ovog ljeta, prije svega od Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Međutim, u četvrtfinalu sa Italijom, srušila su se sva nadanja,kao kula od karata. Mađari su završili taj turnir na sedmom mjestu. Uslijedio je veliki remont, Žolt Varga je zamijenio Tamaša Merca na poziciji selektora i na evropskom prvenstvu u Splitu nema čak petorice igrača sa svjetskog šampionata.U reprezentaciji više nijesu neprikosnoveni vođa Deneš Varga, jedan od boljih ljevorukih napadača na svijetu Marton Vamoš, iskusni centri Harai i Mezei, kao ni igrač zadatka Šandor Pol. Zamijenili su ih veliki talenti mađarskog vaterpola Gergo Fekete (22), Akoš Konarik (21), Vendel Vigvari (20), Erik Molnar (19) i iskusniji Toni Nemet (28) koji je konačno dobio priliku da zaigra na nekom velikom takmičenju.

Žolt Varga (50) je imao veoma uspješnu karijeru kao igrač. Osvojio je brdo medalja, najvrijedniju, zlatnu, olimpijsku, na Igrama u Sidneju, 2000. godine. Trener je FTC-a od 2013.godine sa kojim je oslojio Ligu šampiona, LEN kup, tri puta prvenstvo Mađarske, četiri puta Kup svoje zemlje. Sada je dobio šansu da vodi najtrofejniju reprezentaciju na svijetu koja uvijek želi medalju.

„Utakmica četvrtfinala je najbitnija utakmica za sve ekipe. Crna Gora igra dobro, organizovano. Imaju snažnu odbranu. U napadu su veoma uspješni Đurđić, Petković, Averka“, izdvaja mađarski selektor detalje iz analize mogućnosti crnogorske selekcije.

Mađarska je u grupi ostvarila ubjedljive pobjede, nad Slovenijom (23:7), Srbijom (16:7) i Izraelom (23:4). I pored malo vremena koje su imali na raspolaganju za pripreme, izgledaju izuzetno uigrani, kompaktni.

„U meču sa Srbijom nijesam zadovoljan kako smo igrali u prvoj četvrtini, poslije je bilo veoma dobro, posebno u odbrani. Ali tih 10 golova razlike na kraju nije bilo baš realno. Nije tako velika razlika između Srbije i Mađarske“, ističe Žolt Varga, kojeg smo pitali da li je njegova ekipa favorit uoči utakmice četvrtfinala sa Crnom Gorom.

„Ne bih rekao da smo favoriti. Mislim da su nam šanse podjednake…“

Meč Crna Gora-Mađarska je u utorak od 15 sati. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci