USPJEŠNA EKSPEDICIJA

Crnogorski planinari na najvišem vrhu Olimpa

Na najvišem vrhu Olimpa Mitikasu (2.918 metara) u Grčkoj zaviorila se crnogorska zastava, u četvrtak 22.septembra 2022.godine.
Na najvišem vrhu Olimpa Mitikasu (2.918 metara) u Grčkoj zaviorila se crnogorska zastava, u četvrtak 22.septembra 2022.godine.


Uspješno završena crnogorska ekspedicija (Foto: privatna arhiva)

Crnogorsku planinarsku ekspediciju OLIMP2022 organizovao je Klub vojnih planinara Crne Gore „KAPETAN“, povodom jubileja deset godina postojanja i uspješog rada, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore.

U ekspediciji je učestvovalo 49 planinara iz osam planinarskih klubova (PK „Berane“, PK „Cmiljače“, PK „Gorica“, PK „MAK“, KVP „Kapetan“, PK „Očnjak“, PK „Subra“ i PK „Visokogorci Crne Gore“). Tokom ekspedicije, ispenjana su tri vrha Skala, Skolio i Mitikas. Na najviši od njih Mitikas (2.918 metara) ispelo se 39 planinara.

Klub vojnih planinara Crne Gore „KAPETAN“ je osnovan 2012. godine s ciljem promovisanja planinarstva, planinarenja, svih sportova u planini, ljepota planina Crne Gore i zdravih stilova života u Vojsci Crne Gore kao i vrijednosti Vojske Crne Gore u građanstvu Crne Gore.

U protekloj deceniji klub je ostvario zapažene rezultate i dao značajan doprinos razvoju i unapređenju našeg planinarstva.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga