Skip to main content


Prvenstvo Balkana

Dabović i Pejović predvode reprezentaciju Crne Gore na Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju

Selektor reprezentacije Crne Gore Osman Erović u konsultaciji sa trenerima iz stručnog štaba Dragom Musićem nacionalni trenerom za srednje i duge pruge i Branislavom Maslovarićem trenerom za planinsko i cestovno trčanje odredili su spisak reprezetantivaca za prvensto Balkana koje će se održati 14. maja na Vučju.
Selektor reprezentacije Crne Gore Osman Erović u konsultaciji sa trenerima iz stručnog štaba Dragom Musićem nacionalni trenerom za srednje i duge pruge i Branislavom Maslovarićem trenerom za planinsko i cestovno trčanje odredili su spisak reprezetantivaca za prvensto Balkana koje će se održati 14. maja na Vučju.Reperezentaciju Crne Gore će predvoditi Novljanin Željko Dabović član Ak Sparta trenutno najbolji atletičar Crne Gore na srednjim i dugim prugama kao i naša proslavljena Olimpijka Slađana Pejović članica Ak Nikšić.
Spisak seniorske reprezentacije još čine Milos Mikić Ak Sparta, Miljan Kukuličić AK Zeta, Željko Milović Ak Milenijum dok ce boje Crne Gore kod Seniorki braniti još Vesna Pavlićević, Rada  Miladinović Ak Milenijum, Lidija Todorović AK Nikšić
-Na prvenstvu se nalaze mnogo kvalitetne reprezentacije, sam format takmičenja vise izgleda kao Evropski šampionat, prije svega bi tu istakao Tursku kao glavnog favorita, ali i ostale reprezentacije ne zaostaju mnogo, sto se tice nas i naše selekcije, sigurno da nismo tu samo da bi ucestvovali svjesni smo i nasih kvaliteta da imao dosta dobre i iskusne atletičare i ako svi budemo tog dana na nivou i dobro motivisani jer nastupamo na domacem terenu apsolutno nije iskljuceno da cemo biti u borbi za plasaman u sami vrh i mozda se okititi jednom od medalja – istakao je Dabović.
Na prvenstvu Balkana se očekuje nastup 20. reprezentacija, neke  koje geografski nisu baš dio Balkanskog poluostrva, ali su članovi Balkanskog saveza atletskih federacija . Pored domaćina Crne Gore na prvenstvu će se još naći  Albanija, Jermenija, Azerbejdzan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Izrael, Kosovo, Moldavija, Mađarska, Srbija, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Slovenija, Malta, San Marino i Turska.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare