• Početak
  • Vijesti
  • Sport
  • Dukić i Marković ostvarili napredak na kraju prvog dana finalnih jedrenja na Svjetskom prvenstvu

Dukić i Marković ostvarili napredak na kraju prvog dana finalnih jedrenja na Svjetskom prvenstvuJLDigitalMedia

Milivoj Dukić, koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama, bio je na 32. mestu uoči finala. Posle prve finalne regate (19) probio se na 24. mesto, usledila je nešto slabija druga regata (31), pa je trentno na 29. mjestu.

Mladi Ilija Marković ostvario je napredak tokom prvog finalnog dana, pa je trenutno je na 52. mjestu u generalnom plasmanu. Poslije prvog dana kvalifikacija bio je na 78. mjestu, drugog na koti 70, a mjesto u finalu je obezbedio sa 59. mjesta.

Do kraja Svetskog prvenstva, ostala su još dva dana, još četiri regate, odnosno prilike da Dukić i Marković naprave korak napred. Podsjećanja radi, Crna Gora je pre Svetskog prvenstva mogla da se pohvali velikim uspjehom, jer je na osnovu sjajnih rezultata u proteklom periodu, dobila priliku da sa dva takmičara dođe u Meksiko. Dukić i Marković su opravdali, tačnije rečeno premašili očekivanja, stigli su do zlatne grupe.

U ovom momentu, lidersku poziciju drži Žan Baptist Bernaz iz Francuske, drugi je Džonatan Vadnai iz Mađarske, a treći Tomas Sanders sa Novog Zelanda.Tonči Stipanović i Filip Jurišić, uzdanice Hrvatske, još uvek mogu da se nadaju plasmanu na pobedničko postolje. Tonči koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, odnosno bronzanu na Svetskom prvenstvu, trenutno je na petom mjestu. Filip Jurišić koji je prošle godine osvojio srebrnu medalju na šampionatu Evrope, trenutno je na sedmom mjestu. Slovenac Žan Luka Zelko je  41., a mladi Hrvat, Bruno Gašpić, na koti 52.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga