Skip to main content


Gojković: „Bila je velika borba, ne mogu biti nezadovoljan“Foto: RTCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je na startu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj. Crnogorski vaterpolisti su večeras u Budimpešti, u prvom kolu A grupe, poraženi od Mađarske 12:8 (3:3, 3:1, 3:2 i 3:2).

„Željeli smo jedan dobar meč u kojem ćemo da učestvujejmo i možemo reći da smo ga dobili, a onda kad dobijete to što želite, hoćete uvijek više“, rekao je Gojković nakon meča za TVCG.

Slabija igra u napadu i šest nerealizovanih igrača više u trećoj četvrtini koštala su crnogorsku selekciju povoljnijeg rezultata.

„Slabija igra u napadu i šest nerealizovanih igrača više u trećoj četvrtini koštala su crnogorsku selekciju povoljnijeg rezultata. Imali smo prilike u prve dvije četvrtine gdje smo plivački dominirali. Poslije smo ušli u problem sa ličnim greškama i malu rotaciju. Nijesmo imali snage. Bilo je dosta neiskorišćenih prilika. Mogli smo da držimo utakmicu do kraja na -1 ili -2 gola i da se nadamo“, ocijenio je selektor.

Izabranici selektora Gojkovića sa tri vezana pogotka smanjili su na 9:7, ali je domaćin sa dva gola razriješio sve dileme oko pobjednika.

„Ne mogu biti nezadovoljan. Bila je velika borba. Pristup je bio kakav treba da bude. Vjerovatno je ambijent povukao igrače da daju možda i više nego što je realno u ovom momentu. Na prvu loptu možemo da budemo zadovoljni, dok ne vidimo snimak“, dodao je Gojković. 

Crnogorski vaterpolisti igraće u drugom kolu protiv Gruzije. 

„Vjerujem da nas je ova utakmica uvela u turnir kako treba. Sve drugo što dolazi moramo da shvatimo najozbiljnije. Veliki broz zicer ili polu zicer šansi nije iskorišćeno. Nedostatak koji imamo moramo nadoknaditi agresivnošću i borbenošću“, zaključio je Gojković.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare