• Početak
  • Vijesti
  • Sport
  • Jedriličari iz Boke ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu Francuske

Evropsko seniorsko prvenstvu

Jedriličari iz Boke ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu Francuske

Završeno je Otvoreno prvenstvo Francuske za olimpijsku klasu ILCA u gradu Ieru. Takmičenje je bilo poslednja uvertira i provjera za Evropsko seniorsko prvenstvu u novembru, te je privuklo više od 360 jedriličara, među kojima i najbolje jedriličare planete, jedriličare iz samog vrha Svjetske liste.
Završeno je Otvoreno prvenstvo Francuske za olimpijsku klasu ILCA u gradu Ieru. Takmičenje je bilo poslednja uvertira i provjera za Evropsko seniorsko prvenstvu u novembru, te je privuklo više od 360 jedriličara, među kojima i najbolje jedriličare planete, jedriličare iz samog vrha Svjetske liste.Marković, Golubović i Musić, jedriličari JK Delfin i reprezentativci Crne Gore, imali su više nego zapažene rezultate u izuzetno jakoj konkurenciji. Najbolji plasman je ostvario mladi i izuzetno talentovani Pavle Musić u klasi ILCA 4. U konkurenciji 88 jedriličara zauzeo je osmo mjesto i potvrdio veliki potencijal.

Odličan je bio i Nikola Golubović koji je zauzeo 17. mjesto u konkurenciji 156 jedriličara i jedriličarki u klasi ILCA6. Na nedavno održanom takmičenju EuropaCup u Tivtu osvojio je bronzanu medalju.

Ilija Marković  je zauzeo 68. mesto u konkurenciji 129 takmičara u klasi ILCA 7. Marković je takođe osvojio bronzanu medalju na EvropaCup regati u Tivtu.

Milivoj Dukić, član Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić iz Herceg Novog, finalne regate je jedrio u zlatnoj grupi i na kraju je zauzeo 20. mjesto. Prvo mjesto je osvojio Britanac Majkl Beket, drugi je bio Tonči Stipanović iz Hrvatske, a treći Henson Eliot iz Velike Britanije.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga