JK Delfin

Jedriličarska regata Velika nagrada Mornara

Uoči Evropskog prvenstva koje je na programu od 12. do 17. marta u Andori, jedriličari JK Delfin takmičili su se na uvjek izuzetno kvalitetnoj regati Velika nagradi Mornara održanoj u Splitu od 24. do 26. marta.
Uoči Evropskog prvenstva koje je na programu od 12. do 17. marta u Andori, jedriličari JK Delfin takmičili su se na uvjek izuzetno kvalitetnoj regati Velika nagradi Mornara održanoj u Splitu od 24. do 26. marta.Nakon  dva dana takmičenja, šest odrjedrenih regata u olimpijskoj klasi ILCA 7, Ilija Marković  zauzeo je 12. mjesto. U klasi ILCA 6, Nikola Golubović je zauzeo  osmo mjesto. Golubović je  koji na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 21 godine u klasi ILCA 7. U klasi ILCA6 takmičio se i Andrija Marković i plasirao se na  21. mjesto.

Na takmičenju su učestvovali i Delfinovi jedriličari  u klasi ILCA 4. Pavle Musić je zauzeo 23, Spasoje Đuranović 28, Petar i Nikolika Klakor 30 i 31. mjesto.

Poslednjeg dana takmičenja nije bilo jedrenja zbog olujnog vjetra. Prvo mjesto u klasi ILCA7 je osvojio Filip Jurišić koji je  nedavno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske osvojio titulu državnog prvaka, drugi je bio Pavlos Kontides, a treći, kao i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, Tonči Stipanović, osvajač dvije medalje na Olimpijskim igrama. U klasi ILC6 prvo mjesto je osvojila Sandra Lulić, drugi je bio Lovre Bakotić, a treći Tedi Leonardeli, svi iz Hrvatske. Nora Gotovac je osvojila zlato,  Lea Rakovac srebro, a Josip Tafra bronzu u klasi ILCA4.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services