Skip to main content


Novljanka dijeli pravdu u EvroligiFOTO: Suzana Vujičić

Suzana Vujičić je počela da trenira košarku već sa osam godina. Ljubav prema tom sportu se nastavila do danas. Aktivno se baveći košarkom već 2006. počinje da sudi na utakmicama, i istovremeno upisuje fakultet za Turizam i ugostiteljstvo u Kotoru koji završava sa visokim prosjekom uz brojne pritiske koje profesionalno bavljenje košarkom nameće.

IMG 1f4ba7d321640179a1db7fa21c65b217 V

Prvu mušku crnogorsku ligu sudi 2011. godine, a 2019. postaje FIBA međunarodni sudija. Od tada gotovo svake sedmice dijeli pravdu na ženskim utakmicama širom Evrope.

“ Posao sudije u košarci, nimalo nije lak, iako smatram da ljudi nemaju dovoljno znanja o tome. Potrebno je puno truda, odricanja i napora. Dobili smo od FIBE sat Polar M430 kao i mjesečni plan treninga, preko kojeg nas prate koliko i da li treniramo.” – rekla je za Jadran Novi, Suzana Vujičić.

IMG ec27286d051990d68d08c9fd56894fb6 V

“Čast mi je da predstavljam moj Herceg Novi i Crnu Goru širom Evrope. Ove sezone sam sudila FIBA žensku Evroligu i Eurocup u Francuskoj, Turskoj, Rusiji, Češkoj, Portugalu, Grčkoj, Rumuniji, Mađarskoj…Stvarno je prelijep osjećaj suditi svake sedmice u drugoj zemlji, upoznavajući nove kulture i ljude“- Naglasila je Suzana.

Suzana Vujičić novogodišnje praznike provodi kući u Herceg Novom sa porodicom i prijateljima, ali već 11. januara nastavlja sa suđenjem. Sljedeća stanica je Francuska, Mont de Marsan, gdje je očekuje utakmica FIBA Evrolige žena Basket Landes-Galatasaraj.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci