Skip to main content


Održan prvi školski Ragbi tač turnir u Tivtu

Prvi školski ragbi tač turnir održan je danas na pomoćnom stadionu Arsenala u Tivtu u organizaciji Ragbi kluba Arsenal. Na turniru je učestvovalo 80-ro djece iz osnovnih škola ,,Branko Brinić” Radovići, “Drago Milović” Tivat, “Njegoš ” Kotor, “Orjenski Bataljon” Bijela i Knightsbridge school “Tivat.
Prvi školski ragbi tač turnir održan je danas na pomoćnom stadionu Arsenala u Tivtu u organizaciji Ragbi kluba Arsenal. Na turniru je učestvovalo 80-ro djece iz osnovnih škola ,,Branko Brinić” Radovići, “Drago Milović” Tivat, “Njegoš ” Kotor, “Orjenski Bataljon” Bijela i Knightsbridge school “Tivat.Otvarajući turnir potpredsjednik opštine Andrija Petković kazao je kako je lokalna uprava  prepoznala značaj sporta i školski sport stavila u fokus svoje pažnje.

“Ove godine povećali smo budžet za sport za duplo. Ja sam svjestan da će od vas izrasti zdravi, mladi ljudi. Želim vam da ovaj turnir postane tradicionalan. Rezulati su manje bitni., u centru pažnje je igra i zabava. Zahvaljujem Ragbi klubu Arsenal na organizaciji, a vama želim  da postanete dobri ljudi, dobri sportisti. Proglašavam ovaj turnir otvorenim” – rekao je Petković.

U pitanju je bezkontaktna verzija ragbija za djecu, odnosno protivnički igrač se zaustavlja dodirom sa dvije ruke.

Igor Adžaip predsjednik Ragbi kluba Arsenal i organizator turnira istako je da je riječ o prvom turniru ove vrste od kada se ragbi igra kod nas odnosno od 2011. godine.

“Cilj turnira je da djeca nauče osnove ragbi igre i da se ova igra njima približi i dodatno popularizuje. Planiramo da u tri bokeljske opštine pokrenemo i oformimo i mlađe ragbi selekcije” kaže Adžaip.

Mitar Bošković nastavnik u Knightsbridge school i trener u ragbi klubu Arsenal kazao je da očekuje da će ovim turnirom probuditi dodatno interesovanje kod osnovaca za ovim sportom.

„Uprkos predrasudama riječ je o bezbjednom sportu. Mogu reći da sam više povreda imao dok sam se aktivno bavio fudbalom nego za sedam godina bavljenja ragbijem“ poručuje Bošković.

Ian Gidinss trener prvog tima ragbi kluba Arsenal ističe da ljudi u Crnoj Gori imaju dobre predispozicije za bavljenje ragbijem te da je danas uočio nekoliko učenika koji imaju veliki potencijal da napreduju u ovom sportu.

Organizaciju turnira pomogli su : Opstina Tivat ,Porto Montenegro, Djir Taxi , ViK Tivat ,Turisticka organizacija Tivat i Fk Arsenal.

GalerijaKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci