Otvoreno prvenstvo CG u jedrenju u klasi ILCA u zalivu TrašteFoto

Prijavljeno je šezdesetak mladih jedriličara u klasama Laser – ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4. Pored takmičara iz tivatskog Delfina, koji je organizator prvenstva, učestvovaće jedriličari iz klubova – „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, „Lahor“ iz Kotora i „Jovo Dabović“ iz Tivta. U isto vreme se održava i Optimist Kup Luštica Bay, u klasi Optimist u kojoj se takmiče djeca do 15 godina starosti.

Takmičenja su organizovana u saradnji sa Crnogorskim jedriličarskim savezom, a uz podršku Opštine Tivat i Luštice Bay.

 „Zaista se radujemo što Luštica Bay postaje prepoznatljiv centar nautičkog sporta na Jadranu, stjecište jedriličara svih uzrasta i zaljubljenika u ovaj sport iz zemlje i inostranstva. Srećni smo što smo u Jedriličarskom klubu Delfin dobili izuzetnog partnera koji sa velikim znanjem i strašću popularizuje jedriličarstvo među mladima i onima nešto iskusnijima. Nama je posebno važno da pružimo podršku mladima, kako bi oni pronašli sopstveni put razvoja i ostvarili svoje snove. Atraktivna sportska nadmetanja u jedrenju sigurno će privući veliki broj gledalaca, a mi želimo da budemo najbolji domaćini za sve koji traže avanture i zabavu na kopnu i vodi. Iznova dokazujemo da je Luštica Bay jedna od najopularnijih destinacija na Crnogorskoj rivijeri i sa osmijehom dočekujemo sve takmičare i goste u našoj zajednici koja pruža sve za odmor i uživanje, a uvijek mami goste da se ovdje ponovo vrate“, rekla je Maša Radulović, marketing menadžerka u Luštici Bay.

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju, u klasi ILCA, održava se u prelijepom akvatorijumu zaliva Trašte u kome su izuzetni uslovi za jedrenje, uz dobar vjetar na talasima Jadrana i savršeno prirodno okruženje poluostrva Luštica.

Ove godine se paralelno održava i Optimist Kup Luštica Bay, međunarodno takmičenje koje predstavlja izvrsnu priliku za mlade domaće talente da uporede svoja znanja i vještine sa vršnjacima, upoznaju se i razmijene iskustva uz lijepo druženje.

Prošle godine u junu u Luštici Bay je sa velikim uspjehom prvi put održano Otvoreno prvenstvo Evrope za klasu ILCA (Laser) do 21 godine (EECU21 2021). Tom prilikom je Akvatorijum zaliva Trašte predstavljen  kao novo, gotovo idealno regatno polje koje je postalo dostupno zahvaljujući obalnoj infrastrukturi marine Luštica Bay.

„Veoma smo ponosni na činjenicu da se jedrenje u Crnoj Gori razvija punim jedrima, da imamo sve više mladih jedriličara, te i da na svjetskoj sceni u olimpijskim klasama postižemo vrhunske rezultate. Partnerstvo sa Lušticom Bay za nas je dragocjeno i zahvalni smo na podršci koja nam omogućava da rastemo. Domaćinstvo Otvorenog ILCA juniorskog prvenstva Evrope prošle godine, za sve nas je znak povjerenja međunarodne jedriličarske zajednice i priznanje postignutih rezultata. Upisali smo se na mapu evropskih regatnih polja i značajno doprinijeli promociji Crne Gore kao nautičke destinacije. Imamo sjajnu djecu, posvećenu jedrenju, moru i prirodi. Uporni smo i posvećeno radimo. Svima nama u jedriličarskim klubovima u Boki je puno srce, pred nama je sjajna budućnost jedriličarskog sporta koja se ponosno naslanja na tradiciju čuvenih bokeljskih moreplovaca koji su jedrili svim morima i okeanima svijeta“, rekla je Aleksandra Janičić, sekretar Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta.

Start prve regate Otvorenog prvenstva Crne Gore u jedrenju u klasi ILCA je u petak, 3. juna 2022. u 11 časova, na regatnom polju Akvatorijuma zaliva Trašte, Jedriće se ukupno osam regata, prema programu koji će na sam dan takmičenja biti dostupan na veb sajtu Jedriličarskog kluba Delfin. Za takmičare se primjenjuju regatna pravila klase i međunarodna uputstva za jedrenje, kao i internacionalni sistem bodovanja. Pravo učešća imaju svi domaći i inostrani takmičari, članovi nacionalnih saveza, bez ograničenja u pogledu broja učesnika. Sve jedrilice moraju posjedovati validan dokaz premjera. Prijave za regatu se dostavljaju na e-mejl adresu sailing@jkdelfin.me, najkasnije do 2. juna u 19 časova. Najboljim jedriličarima u svakoj klasi biće dodijeljene vrijedne nagrade, na ceremoniji koja počinje u nedjelju 5. juna, u 18 časova, u zalivu Trašte.

Luštica Bay i Jedriličarski klub Delfin pozivaju građane Tivta i okoline, kao i posjetioce i ljubitelje jedrenja, da ovaj vikend provedu u bodrenju mladih domaćih jedriličara, uživajući u njihovim bravurama na talasima Jadrana.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga