Postignuti izvanredni rezultati na svjetskim takmičenjima

Prijem i čestitke za tivatske bućare

Predsjednik opštine Željko Komnenović danas je upriličio prijem za mlade bućarske reprezentativce Crne Gore, Tivćane Graciju Stjepčevića, Iliju Belana, Matea Počanića, Igora Petkovića i Borisa Vuksanovića, kao i za njihovog trenera, Miroslava Petkovića. Povod za prijem su nedavno ostvareni izvanredni rezultati na svjetskim takmičenjima.
Predsjednik opštine Željko Komnenović danas je upriličio prijem za mlade bućarske reprezentativce Crne Gore, Tivćane Graciju Stjepčevića, Iliju Belana, Matea Počanića, Igora Petkovića i Borisa Vuksanovića, kao i za njihovog trenera, Miroslava Petkovića. Povod za prijem su nedavno ostvareni izvanredni rezultati na svjetskim takmičenjima.Gracija Stjepčević osvojio je titulu omladinskog prvaka svijeta u disciplini brzinsko izbijanje, koje je održano u Francuskoj krajem oktobra. Na istom prvenstvu osvojio je i bronzanu medalju u disciplini precizno izbijanje, a u paru sa Ilijom Belan srebrnu medalju u disciplini štafeta. Na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje je održano početkom novembra u Turskoj Stjepčević je osvojio bronzanu medalju.

Predsjednik opštine Komnenović čestitao je mladim Tivćanima na rezultatima. “Hvala vam na uspješnom predstavljanju grada. Vaše medalje stigle su u lijepom trenutku, kada i vaš matični klub BK Palma proslavlja jubilarnih 50 godina postojanja. Znam da iza vaših medalja i rezultata stoji veliki rad i odricanje, zato hvala vama, vašem treneru Miroslavu i čitavoj ekipi reprezentacije i BK Palma, u kojoj vlada lijepo i pozitivno raspoloženje. Opština Tivat nastaviće da podržava vaš rad i nagrađuje sve buduće uspjehe, kojih će sigurno biti mnogo”

Selektor bućarske reprezentacije Miroslav Petković kazao je da je postignut nevjerovatan uspjeh, iza kog stoje velike pripreme i treninzi, ali i talenat. “Na omladinskom prvenstvu u Francuskoj očekivali smo dobre rezultate. Vjerovao sam u njih, a posebno se od Gracije očekivalo puno, što je on i opravdao. Pored svojih medalja, Gracija je u paru sa Ilijom Belanom vicešampion u disciplini štafeta, a Matea Počanića je jedan poen dijelio od medalje. Bili su tu i Boris Vuksanović i Igor Petković, novi članovi bućarske reprezentacije“ istakao je Petković.

Gracija Stjepčević, omladinski prvak svijeta i treći bućar na svijetu u seniorskoj kategoriji, danas putuje u Pulu, gdje ga očekuju nastupi za novi klub i takmičenje u Super ligi, jednoj od najjačih na svijetu. „Zadovoljan sam rezultatima, uspjeli smo nadmašiti sami sebe i postići čak i bolje rezultate nego na treninzima. Hvala Opštini Tivat na prijemu i što pratite naš rad, a posebno hvala mojim prijateljima i saigračima, selektoru Miroslavu i mojoj porodici na velikoj podršci”

Mladi bućari posebno su istakli odličnu organizaciju i atmosferu na takmičenjima, ali i veliku konkurenciju, i najavili brojne aktivnosti u budućnosti. Uz klupske obaveze, članove bućarske reprezentacije u decembru očekuje učešće na Božićnom turniru u Rijeci, a sljedeće godine i Svjetsko prvenstvo u Alžiru.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services