PVK Jadran najbolji klub u 2021.Jadran Facebook

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je Odlukama Stručnih savjeta za vaterpolo i plivanje, izabrao najbolje u 2021. godini, godini u kojoj je nastavljen niz osvajanja medalja sa velikih takmičenja. Naši vaterpolisti osvajači su Svjetske lige, igrali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je U20 selekcija bila bronzana na Svjetskom prvenstvu.

Nova priznanja stigla su i sa najveće adrese, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta za najuspješniji kolektiv i najboljeg mladog sportistu. Naši najbolji plivači učestvovali su na Olimpijskim igrama, kao i na Evropskom i Svjetskom prvenstvu.

Tim povodom, VPSCG je proglasio najbolje u sljedećim kategorijama:

Najbolji vaterpolista u 2021. godiniAleksandar Ivović – predvodio je „ajkule“ do prvog mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa svojim klubom Pro Rekom bio je prvak Evrope.

Najbolji mladi vaterpolista u 2021. godiniMiroslav Perković – bio je član „ajkula“ koje su osvojile prvo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao kapiten sa mladom U20 selekcijom osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pragu.

Najbolja plivačica u 2021. godiniAnđela Antunović – učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolja crnogorska plivačica, takođe bila dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, kao i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

Najbolji plivač u 2021. godiniBoško Radulović – učestvovao na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolji crnogorski plivač, bio dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub u 2021. godiniPVK Jadran Herceg Novi – Osvajač Prvenstva i Kupa Crne Gore u vaterpolu za sezonu 2020/21. Igrao Ligu Šampiona u top 12 ekipa Evrope. U mlađim vaterpolo kategorijama osvojio nacionalna prvenstva u 4 uzrastne kategorije te rezultatima u KUP-ovima ostvario ukupno najbolje rezultate što ga čini najuspiješnijim klubom za mlađe kategorije. Ekipni prvak Države u plivanju za 2021 godinu.

Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije vezano za pandemiju COVID-19, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se izabranima priznanja uručiti na vaterpolo i plivačkim manifestacijama početkom naredne godine.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services