Triatlon reprezentacija Crne Gore učestvovala na Balkanskom prvenstvu

Triatlon reprezentacija Crne Gore učestvovala na Balkanskom prvenstvu

Triatlon reprezentacija Crne Gore prvi put kao punopravni član Evropske triatlon federacije učestvovala je na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu.
Triatlon reprezentacija Crne Gore prvi put kao punopravni član Evropske triatlon federacije učestvovala je na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu.Takmičenje je održano u sprint triatlon distanci – 750 metara plivanje, 20 kilometara biciklizam i 5 kilometara trčanje. Crnu Goru su predstavljali Jelena Tomašević iz triatlon kluba Herceg Novi u konkurenciji seniorki i Lazar Savićević iz triatlon kluba Podgorica u konkurenciji juniora.

Jelena je osvojila 12. mjesto u konkurenciji najboljih triatlonki Balkana, a 15. mjesto u ukupnom poretku dama sa rezultatom 1.11.33 što je i najbolji rezultat karijere na sprint distanci. Lazar je odradio trku za 1.06.13, ali mu je u paklenoj konkurenciji to bilo dovoljno za 34. mjesto.

Delegaciju u Zagrebu predvodio je predsjednik Saveza Vedran Roćenović koji je bio zadovoljan postignutim.

-Dolazak u Zagreb je bio jako značajan za nas Savez i uopšte razvoj triatlona u Crnoj Gori. Dobili smo priliku da učimo, povežemo se bolje sa zemljama regiona što je konačno rezultiralo i tome da smo dobili organizaciju narednog prvenstva Balkana. Takođe, prezadovoljan smo kako su Jelena i Lazar završili premijerni nastup na zvaničnim takmičenjima, dovoljno je reći da su oboje postigli lične najbolje rezultate karijere na sprint distanci. Jelena je već godinama dominantna na domaćoj sceni i ovo je bila samo još jedna potvrda dobrih nastupa. Kad je Lazar u pitanju, iako još junior sa ovim rezultatom bio na primjer treći i na nacionalnom prvenstvu ove sezone čime je samo još jednom potvrdio da predstavlja budućnost ovog sporta i da su najbolji rezultati tek pred njim – rekao je Roćenović.

Predsjednik Saveza se nada da je sve ovo samo zamajac za dalji razvoj sporta i da će triatlonci na narednim takmičenjima postizati još bolje rezultate, „pogotovo što sada imamo i priliku da obučavamo i stručni trenerski kadar na zvaničnim obukama Evropske federacije, sto je osnova za rad sa mladima.“Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga