Tivat

Uručena priznanja najboljim sportistima Tivta u 2022.

Svečani prijem povodom dodjele priznanja za najbolje sportiste i sportske kolektive u 2022. godini, u akciji sekcije sportskih novinara i Radija Tivat održan je jutros u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.
Svečani prijem povodom dodjele priznanja za najbolje sportiste i sportske kolektive u 2022. godini, u akciji sekcije sportskih novinara i Radija Tivat održan je jutros u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat.


Foto: Agencija CGNews

Priznanja najboljim sportistima uručio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

U kategoriji Najbolji sportski kolektiv priznanje je pripalo FK “Arsenal”, za najboljeg sportistu proglašen je bućar Gracija Stjepčević dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo rukometašici Danici Pandurević. Dobitnicima ovih priznanja uručene su i novčane nagrade u visini od po 1.000 eura.

Za najperspektivnijeg mladog sportistu uzrasta do navršene petnaeste godine života proglašen je košarkaš Andrej Fantić dok je za najperspektivniju mladu sportistkinju uzrasta do navršene petnaeste godine života proglašena džudistkinja Milana Stevanović. Njima je dodijeljena i novčana nagrada od po 300 eura.

Komnenović je istakao da mu posebno zadovoljstvo pričinjava što je dio ove akcije, jer je i sam nekada bio član komisije i sekcije sportskih novinara.

,,Bez obzira na sve infrastrukturne probleme imamo danas prvoligaše u najkvalitetnijim državnim takmičenjima, imamo sportiste koji nastupaju na međunarodnim takmičenjima, reprezentativce, članove svih selekcija Crne Gore koji nastupaju na prestižnim međunarodnim takmičenjima i to je stvarno za ponos i svaku pohvalu. Lokalna samouprava su uvijek trudi da koliko može obezbijedi što bolje uslove razvoju sporta i sportskih kolektiva. Međutim, moramo istaći novi način razmišljanja u razvoju tivatskog sporta, ono što je intencija ove gradske administracije jeste da sport ne bude samo sport, iako je to najvažnije. Dakle, najvažnije da djeca budu angažovana i da izrastu u dobre ljude, dobre članove ove zajednice i zdrave, a sport je prava prilika za to, ali ono što je nama najvažnije je da sport bude zaista razvojna šansa i za privredu potencijale ovog grada. Važno je da idemo naprijed i sigurno nećemo stati. Ja želim svima vama da čestitam na brojnim uspesima, naročito najmlađima i najperspektivnijim. U Tivtu smo protekle dvije godine imali i značajna međunarodna takmičenja, u jedrenju i u polumaratonu. To su neke manifestacije koje su zaista od prestiža i možemo biti ponosni. Juče je završeno još jedno veliko međunarodno takmičenje u košarci. Čestitamo ovom prilikom i članovima Pro basketa na odlično odrađenom i organizovanom turnirum kao i velikom uspjehu. Pojavljuju se novi sportovi u gradu koji opet imaju sjajne uspjehe, dobro je da kroz ove tradicionalne sportove imamo i nove jer grad raste, razvija se. Još jednom upućujem najiskrenije čestitke na sportske uspjehe dostojno ste reprezentovali svoj grad i pronijeli ime Tivta na svim ovim medijskim meridijanima i svima planetarnim adresama, nastavite u tome i imaćete nesumnjivu podršku Opštine”, rekao je u obraćanju predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Potpredsjednik opštine Goran Božović uručio je pehare i priznanja osmorici najboljih sportista Tivta u ovoj godini, a to su: jedriličar Nikola Golubović, džudista Stefan Kovinić, džudiskinja Mia Božinović, košarkaš Miloš Krivokapić, fudbaler Ćetko Manojlović, kik bokser Lazar Klikovac, sportski ribar Radovan Popović i rukometaš Luka Manojlović.

,,Uvaženi sportisti, predstavnici medija, svi prisutni, zadovoljstvo mi je da budem danas prisutan na ovoj svečanoj dodjeli najboljih sportista u našem gradu za prošlu godinu. Koristim priliku da čestitam svima na izvanrednim postignućima u protekloj godini i naročito posebne čestitke za ovu prvu petorku našeg sporta u prošloj godini. Međutim, želim da istaknem i da postignuća svih ostalih danas nagrađenih, nijesu ništa manje vrijedna u kontekstu uslova u kojima se odvija sport u našoj državi i našem gradu. Dakle, zaista ste postigli svi izvanredne rezultate i zaslužujete svi manje – više podjednako čestitke i ja želim samo da nastavite vredno i posvećeno da radite, na Opštini je da vas na tom putu podržava, da obezbijedi adekvatna sredstva, infrastrukturu za bavljenje sportom i ja vjerujem da će rezultati opet dolaziti u sve većem broju, a da će neki možda splet okolnosti, možda već dogodine učinjeti da neko iz ove druge kategorije nagrađenih, se nađe u ovoj prvoj petorci”- kazao je potpredjsednik Božović i poželio sportistima i klubovima veliki uspjeh u daljem radu.

Posebna priznanja dodjelio je Dragan Popadić, koji kroz cijelu svoju karijeru prati sport i može se reći poznaje ga najbolje. Priznanja je dodjelio bućaru Iliji Belanu,  jedriličaru Iliji Markoviću, teniserki Martini Karadžić, vaterpolisti Andriji Bjelici, džudiskinji Mini Gogić, košarkašici Maši Prašćević, igraču bilijara Nikoli Praviloviću,fudbaleru Petru Ražnatoviću, ragbisti Mitru Boškoviću, bodibilderima Antoniu Matkoviću i Matiji Sokoviću i karatisti Savu Popoviću.

,,Sport je pravedniji od života. U sportu koliko uložiš toliko ti se vrati. Nekad čak i više. U životu često nije tako. Sport ti uvijek da drugu šansu. Život i ne baš. Naš Arsenal nije imao sreće u baražu sa Petrovcem, ispali su na penale. Nastavili su da rade ozbiljno i već dogodine nadmoćno ušli u Prvu ligu. U sportu, da se izbjegnu sudijske nepravde, izmisli su i WAR. U životu teško do pravde, ponekad čak i u sudnici. Zato uživajte i budite srećni i ponosni što ste sportisti i sportski radnici. Mi tivatski novinari smo srećni što vas pratimo i uživamo u vašim dobrim rezultatima. A oni nisu samo  u okviru Crne Gore, nego i Evrope i svijeta. Potvrdjuju to podvizi džudista, bućara, jedriličara, zaključno juče sa mladim košarkašima Pro basketa, što su u evropskoj Ligi prvaka od osam utakmica zabilježili osam pobjeda. Opština Tivat je ove godine za sport izdvojila 800 hiljada eura, duplo više nego lani. Neka vam to bude podstrek za još bolje rezultate i dostignuća. Zato napred u slavu sporta, u slavu Tiva i u slavu voljene nam Crne Gore!“

Specijalna priznanja dobili su i sportski kolektivi ŽKK Sea Stars, ŽOK Akademija, ŽRK Tivat, JK Delfin, Džudo klubu „Monte tatami“, ŠK“Mimoza“ Ragbi klubu „Arsenal“, BK“Palma“, KBK „Rebel“, KK Pro Basket“, SRK „Sipa“, Power lifting klubu „Natural-100%“, Džudo klubu Tivat, KK „Teodo“, Padel klubu „Montenegro“, i priznanje za sportsku manifestaciju „Bokeškom polumaratonu“. Direktorica Radio Tivta Tamara Vučinović obratila se prisutnima i uručila nagrade u ovoj kategoriji:

,,Čestitam vam na uspjesima koje ste donijeli Tivtu u prošloj godini. Radio Tivat po 26. put organizuje ovu akciju, a svakodnevno u svom programu daje prostora kako bi se čuo glas sportista, da promovišu svoje klubove i sportove, a što  je najvažnije promovišu zdrave stilove života. Ono što vam mogu reći jeste da ćemo nastaviti ovim tempom. Hvala Opštini Tivat koja je ovu akciju i finansijski podržala.“

Nakon dodjele upriličen je svečani koktel.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services