• Početak
  • Vijesti
  • Sport
  • Vujadinović za Jadran Novi: Ekipa spremna da se nadmeće sa svima, imamo velike ambicije

Vujadinović za Jadran Novi: Ekipa spremna da se nadmeće sa svima, imamo velike ambicijeFoto: KK Primorje 1945, Facebook

Bivši karate reprezentativac Filip Vujadinović od nedavno je zadužen za fizičku pripremu košarkaša Primorja 1945. Njegova karijera u karate sportu trajala je do unazad četiri godine, a nakon brojnih edukacija iz oblasti fitnesa i fizičke pripreme, Vujadinovića posao dovodi i u Herceg Novi. 

„Pored posla menadžera teretane, u kom zaista uživam i želim i dalje da se usavršavam, porvatak u profesionalni sport mi je pružio posebno zadovoljstvo. Prije svega, došao sam u organizovanu ekipu, koja ima velike ambicije I koja raste iz dana u dan. To je ekipa koja je gladna uspjeha i koja želi da se nadmeće sa svima. U dosadašnjem dijelu sezone imamo skor od 3 pobjede i 4 poraza. Nanijeli smo prvi poraz, nakon 7 vezanih pobjeda u sezoni ekipi “SC Derby” što nam daje za pravo da idemo na pobjedu protiv svake ekipe i da se nadamo što boljem plasmanu“, istakao je u razgovoru za Jadran Novi.

Vujadinović posebno posvećuje pažnju posvećuje pripremi mlađih igrača. 

„Želim da edukujem mlađe igrače o važnosti fizičke pripreme u sportu i koliko je samo važna pauza tokom ljeta za njihovo razvijanje i napredak. Takođe, šest godina unazad treniram i vodim računa o fizičkoj pripremi svog mlađeg brata, koji se bavi košarkom. Nakon četiri godine provedene na koledžu u USA vratio se u Crnu Goru, odakle planira da započne svoju profesionalnu karijeru. Ponosan sam na to da do sada nije imao nijednu težu povredu, da mu je tijelo veoma dobro “očuvano”, da je fizički dominantan na svojoj poziciji i da će mu karijera upravo zbog toga potrajati“, zadovoljno ističe.

Napominje i koliko je fizička priprema značajna za sport.

„Većina sportskih klubova angažuje kondicione trenere, koji imaju zadatak da pripreme ekipu na adekvatan način, urade sve kada je prevencija povrede u pitanju, a pored toga smatram da imaju i značajnu ulogu u zdravim stilovima života, kao i u psihološkoj pripremi ekipe. Svejstan sam koliko momci iz ekipe ulažu truda i vremena, koliko im nekada zaista nije lako i upravo zbog toga se trudim da im pomognem i da budem dostupan koliko god je to moguće“.

254946683 2937059023178465 3435239671386887402 n
(Foto: Primorje 1945)

Cilj je da, kako kaže, igrači podignu opšte stanje fizičke kondicije na veći nivo, ali isto tako da usavrše neke nove tehnike, kako bi poboljšali svoje performanse.

Vujadinović poziva sve ljubitelje košarke i sporta u Herceg Novom da podrže ove momke u predstojećem dijelu sezone, jer, kako kaže, zaista će uživati u kvalitetnoj košarci, a imaće priliku da vide i svoje sugrađane kako se bore za svoj klub i svoj grad.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga