• Početak
  • Vijesti
  • Sport
  • Za prvi Bokeški polumaraton prijavljeno preko hiljadu učesnika, iz 25 zemalja

Za prvi Bokeški polumaraton prijavljeno preko hiljadu učesnika, iz 25 zemalja
Predstavnici Opština Tivat i Kotor, Turističkih organizacija Tivta i Kotora i Triatlon kluba Kotor, potpisali su Memorandum o saradnji povodom održavanja prvog Bokeškog polumaratona. Organizator maratona je Triatlon klub Kotor.

Tim povodom, u Opštini Tivat danas je potpisan memorandum o saradnji između predsjednika Opština Tivat i Kotor – Željka Komnenovića i Vladimira Jokića, direktora TO Tivat i Kotor – Danice Banjević i Jovana Ristića i organizatora događaja i predsjednik OO Triatlon kluba Kotor, Kristijana Sindik. Ove lokalne institucije podržaće organizaciju sportske manifestacije, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Memorandumom su, između ostalog, predviđene obaveze u vidu tehničko-logističke, finansijske i promotivne podrške.

„Organizacija ovakvih događaja doprinosi razvoju sportskog turizma, upotpunjava ponudu destinacije, ali i značajno utiče na produžetak turističke sezone, budući da se u tom periodu bilježi slabija popunjenost smještajnih kapaciteta“, kazala je direktorica TO Tivat Danica Banjević, ističući da takve manifestacije posjećuju visokoplatežne ciljne grupe koje karakteriše duži boravak na destinaciji.

Po riječima organizatora Kristijana Sindika, „interesovanje za događaj je nadmašilo sva očekivanja, a do sada je prijavljeno preko hiljadu učesnika iz čak 25 zemalja“.

Izrazivši zadovoljstvo što su opštine Tivat i Kotor prepoznale njihovu ideju i ozbiljnost, organizator je najavio planove širenja manifestacije u narednim godinama.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga