Preko 60 jedriličara učestvovalo

Završena regata Memorijal Spasića i Mašere

Tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mešere u organizaciji JK Delfin iz Tivta završena je juče. Učestvovali su jedriličari u klasi Optimist i ILCA iz jedriličarskih klubova iz Boke koji se bave sportskim jedrenjem, JK lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin.
Tradicionalna regata Memorijal Spasića i Mešere u organizaciji JK Delfin iz Tivta završena je juče. Učestvovali su jedriličari u klasi Optimist i ILCA iz jedriličarskih klubova iz Boke koji se bave sportskim jedrenjem, JK lahor Kotor, JK Jugole Grakalić i iz kluba domaćina JK Delfin.Više od 60 jedriličara i jedriličarki nadmetali su se na regatnom polju u Tivatskom zalivu od petka do nedelje. Sve klase su u prva dva dana uspjele odjedriti po četiri regate po jugozapadnom vjetru jačine 6 do 8 čvorova, dok je u nedelju vjetar bio slab te su samo jedriličari u klasi ILCA4 odjedrili jednu regatu.

Pavle Musić, JK Delfin, je osvojio prvo mjesto u klasi ILCA4. Andrej Drakulović je osvojio drugo mjesto a treće Marko Vujović, obojica iz JK Lahor iz Kotora. U konkurenciji djevojčica prva je Nina Strahinja, druga je Helena Dabetić, obije iz JK Lahor. Nikolina Klakor iz JK Delfina je treća. Nikola Golubović je osvojio prvo mjesto na postolju ILCA6, drugo mjesto Iv Frolov iz kotorskog Lahora i treće Andrija Marković iz Delfina.

U klasi Optimist, u generalnom plasmanu, najbolji je bio Aleksa Roganović član JK Lahor iz Kotora. Jedriličar Delfina Andrej Ashin osvojio je drugo mjesto, a treće Marin Čižek iz Lahora.

Andrej Ashin je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji jedriličara do 12 godina, Luka Klikovac je drugi, obojica iz Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta. Risto Milojević, člana JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog je bio treći.

Barbara Kubiček iz Delfina bila je najbolja u konkurenciji jedriličarki. Nika Živković je druga a Lea Jakovljević je treća, obije iz JK Lahor iz Kotora.

Ceremonija dodijele nagrada najuspješnijm jedriličarima održana je juče nakon jedrenja, na mulu ispred hangara JK Delfin. Sekretarka društvenih djelatnosti Opštine Tivat Borka Mršulja i selektor ILCA reprezentacije Crne Gore, Ilko Klakor dodijelili su trofeje jedriličarima na pobjedničkom postolju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga