Nakon što im se pokvario jedan od dva aviona u floti

Air Montenegro iznajmio avion od hrvatskog Trade Aira

Air Montenegro iznajmio je airbus 320 od hrvatskog Trade Aira kako bi u narednim danima mogao da obavlja saobraćaj, nakon što im se pokvario jedan od dva aviona u floti, saznaje Pobjeda iz više izvora u nacionalnoj avio-kompaniji.
Air Montenegro iznajmio je airbus 320 od hrvatskog Trade Aira kako bi u narednim danima mogao da obavlja saobraćaj, nakon što im se pokvario jedan od dva aviona u floti, saznaje Pobjeda iz više izvora u nacionalnoj avio-kompaniji.


Foto: Air Montenegro

Kvar na avionu, registarskih oznaka AOA-40, otkriven je u utorak veče, zbog čega je menadžment Air Montenegra otkazao let za Ljubljanu u srijedu, a jutarnji ka Beogradu prepustio kompaniji Air Serbia.

Popodnevnu rotaciju iz Podgorice ka Beogradu u srijedu je odradio airbus, koji je crnogorski avio-prevoznik bio prinuđen da iznajmi, jer je drugi embraer iz flote prethodno dao u zakup kompaniji Air Serbia.

Prvi aneks ugovora sa Air Serbiom, kojim je definisano iznajmljivanje jednog embraera, istekao je 15. januara, nakon čega ga je novoizabrani izvršni direktor nacionalne avio-kompanije Saša Radović produžio do kraja marta.

Izvori Pobjede su kazali da se očekuje da Trade Airov avion još danas leti za Air Montenegro, a da će u petak alfa biti spreman za vraćanje u saobraćaj. Iz kompanije je saopšteno da je kvar uočen prilikom redovne tehničke kontrole, te da nije mogao ugroziti bezbjednost letova, ali da je avion prizemljen zbog strogih bezbjednosnih procedura.

“S obzirom na to da nacionalni avio-prevoznik sigurnost i bezbjednost putnika postavlja kao apsolutni prioritet, trenutno se radi na otklanjanju neispravnosti, što je uslovilo i određene izmjene režima saobraćaja”, naveli su iz Air Montenegra.

Oni nijesu odgovorili na pitanje koliko će ih koštati ispadanje alfe iz saobraćaja i to što je let za Ljubljanu odložen. O odlaganju su, kako tvrde, putnike obavijestili u rokovima u kojima je to, s obzirom na nepredviđene okolnosti, bilo jedino moguće.

“Air Montenegro u svakoj situaciji vodi računa o putnicima, poštujući Zakon o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju. Putnicima na ovom letu je, pored alternativnog datuma, ponuđena i opcija novčane refundacije”, naveli su iz kompanije i uputili izvinjenje putnicima zbog situacije koja je uticala na promjenu njihovih planova.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services