Djelovi morskog dobra neće se više davati u bescjenje
Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je stava i akcenat stavlja da se svi resursi koji pripadaju morskom dobru neće davati ispod realnih vrijednosti zakupa, kakva je praksa bila u prethodnom periodu, saopšteno je iz tog preduzeća.
Javno preduzeće je vodeći računa o lokacijama u zoni morskog dobra, konstatovalo da je važeći Cjenovnik iz 2019.godine u pogledu zona pojedinih lokacija, u prethodnom periodu bio prilgaođen željama i zahtjevima pojedinaca. Djelovi morske obale koje su lokalno stanovništvo i turisti po njihovoj posjećenosti, opremljenosti i eksluzivnosti prepoznali kao atraktivne destinacije, bile su u visini godišnje naknade ispod svake realne cijene.Iz tog razloga, bilo je neophodno da se predmetne lokacije zoniraju na drugi način u odnosu na važeći Cjenovnik iz 2019. godine.
Napominjemo da je Javno preduzeće ”Morsko dobro“ započelo u 2021.godini i nastavilo u tekućoj godini izmjene i dopune Cjenovnika, kako bi isti bio formiran da po realnim cijenama pristupimo objavljivanju tendera u budućem periodu za sve lokacije za ustupanje na korišćenje morskog dobra. Nova cjenovna politika će doprinijeti uvećanju prihoda Javnog preduzeća, u narednom periodu, a koji će biti usmjeren na ulaganje u obalnu infratukturu, a samim time i upotpuniti turističku ponudu Crne Gore kao atraktivne destinacije.

Važno je napomenuti da se usvojene Izmjene i dopuna cjenovnika početnih naknada ne odnose na zakupce koji izvršavaju obaveze u skladu sa zaključenim Ugovorima o korišćenju do 31.12.2023. godine.“Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga