Skip to main content


Đurović: Imali smo sjajnu predsezonu, a sa trenutnim špicem imaćemo sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća
Crna Gora ima jednu sasvim korektnu sezonu. Vjerovatno nije najbolja i može bolje i nadam se da ćemo zajedno raditi da sledeća bude duplo bolja. Zato se čuvajmo izjava koje se spinuju na našu štetu a u nečiju korist. Imali smo sjajnu predsezonu a sa trenutnim špicem imaćemo sezonu koja je sasvim zadovoljavajuća, izjavio je u Ulcinju ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva, kojoj je u fokusu rada bolo odvijanje turističke sezone. 

– Bolji smo u odnosu na prošlu godinu. Neki gradovi su bolji a neki lošiji u odnosu na 2019. godinu- kazao je Đurović.

Pohvalio je sezonu na sjeveru Crne Gore gdje su, kako je naglasio, kapaciteti popunjeni.

– Sjever je pokazao da ima nevjerovatan potencijal i mi moramo da razvijamo to područje- poručio je ministar turizma.

Ukazao je da je veliki problem evidencije turista.

– Pričamo danas o nečemu što je trebalo urediti prije 30 godina. Ne možete očekivati od ovog ministarstva da riješimo sve probleme i morate da nas razumijete. Ne može da se kuka kako država ništa ne radi i kako je propala sezona, a ne naplaćuju se boravišne takse i prihodi. Zato apel Odboru Udruženja turizma i ugostiteljstva da gura te procese- poručio je ministar.

 

Predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari ocijenio je da je nova lokalna vlast konstituisana početkom juna što je, kako je naglasio, onemogućilo kvalitativne pripreme sezone.

– Sada je kasno za bilo kakva rješenja.Zbog toga smo uspostvili dva prioriteta, a to su naplata lokalnih prihoda i komunalni red. Naplata prihoda je bolja u odnosu na uporedni period ali su evidentni problemi sa komunalnim redom, posebno bukom na Pristanu (Mala plaža)- rekao je Bajraktari.

Pozvao je sva udruženja i Odbor za turizam da zajedno upute apel da se turisti registruju.

– To je investicija u naš grad, u turizam i jedno tako možemo da imamo kvalitetnije pripreme za narednu sezonu- ocijenio je Bajraktari.

 

Direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga kazao je broj turista koji borave u Ulcinju višestruko veći od onog koji pokazuju podaci TO.

– Mi zapravo nemamo pravu statistku koliko ima turista u našem gradu. Iznijeću vam podatak da je broj gostiju u Ulcinju uvijek tri puta veći od podataka koje imamo- kazao je Hajdinaga.

Direktor lokalne turističke organizacije pozvao je ugostitelje, hotelijere, zakupce plaža i sve koji su u lancu turizma u Ulcinju da ne pretjeruju sa podizanjem cijena, jer je to jedan od faktora izostanka ali i nezadovoljstva turista.

Sjednici su prisustvovali brojni privrednici, predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje, Uprave prihoda i carina, Uprave za inspekcijske poslove, Aerodroma, AirMontenegro i lokalnih turističkih organizacija.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare