Poseban fokus na tri crnogorske opšine

Ekipa španske nacionalne televizije snimala u Baru, Budvi i Kotoru

Španska nacionalna televizija TVE odabrala je Crnu Goru, odnosno Bar, Budvu i Kotor, kao destinaciju za novu epizodu popularne emisije „Senderos del Mundo“. Neobičan tim španske televizije boravio je početkom decembra u našoj zemlji, a poseban fokus snimanja bio je na prirodnim i kulturnim bogatstvima ove tri crnogorske opštine.
Španska nacionalna televizija TVE odabrala je Crnu Goru, odnosno Bar, Budvu i Kotor, kao destinaciju za novu epizodu popularne emisije „Senderos del Mundo“. Neobičan tim španske televizije boravio je početkom decembra u našoj zemlji, a poseban fokus snimanja bio je na prirodnim i kulturnim bogatstvima ove tri crnogorske opštine.Iz Turističke organizacije Bar izražavaju zadovoljstvo što su imali priliku da, u nizu studijskih posjeta, budu domaćim i jednom neobičnom timu snimatelja španske TVE.

„Naime, riječ je o emisiji ‘Senderos del mundo’, čiji je glavni protagonista pas sa njegovim vlasnikom Huanom Frutosom, novinarom i producentom, a cijela grupa od pet članova putuje kamperom. Pored brojnih mjesta koje su obišli u svojoj zemlji, snimali su i u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i mnogim drugim svjetskim destinacijama. Crna Gora im je svojom netaknutom prirodom privukla pažnju kao idealna lokacija za snimanje ovakvog koncepta emisije“, kažu iz TO Bar.

Predstavnici Turističke organizacije Bara Huana i njegovog psa Migasa odveli su u obilazak Stare Masline, te posjetu Goranu Banoviću koji je proizvođač rukotvorina od maslinovog drveta ‘Bana Creations’. Tom prilikom, posjetioci iz Španije obišli su njegovu radionicu i na licu mjesta uradili nesvakidašnji intervju sa našim izuzetnim i svestranim sugrađaninom na engleskom jeziku. Nakon toga, uslijedila je duga vožnja panoramskom rutom “Između dvije čarobne obale”.

„Imali smo sreće da, u danu koji je počeo sa padavinama, dobijemo sunčani interval i doživimo pravi ugođaj sa vidikovaca odakle su okom kamere uhvaćeni najljepši mogući kadrovi Skadarskog jezera. Ekipa nije krila oduševljenje prizorom sa vidikovaca, kestenovom šumom, ali ni gozbom koju su za nas pripremili srdačni domaćini iz Eco resorta “Cermeniza”, kojima se ovim putem zahvaljujemo na strpljenju imajući u vidu da je snimanje trajalo osam sati“, saopšteno je iz TO Bar.

„Od prve sezone, emitovane 2019. na TVE 2, serija “Senderos del mundo” je imala izuzetno veliku gledanost te se nadamo da će i ova epizoda iz Crne Gore ostaviti snažan utisak na gledaoce“, zaključili su iz TOB-a.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga