Skip to main content


Kiparski ministar turizma: Cijenama ne možemo parirati Crnoj GoriFOTO: RTCG

Upitan, imajući u vidu da se Kipar takmiči za turiste iz Ukrajine sa popularnijim zemljama za ukrajinske građane kao što su Egipat, Crna Gora i Turska, koje metode primjenjuju da bi ih privukli, Perdios je kazao da imaju “bolji kvalitet”.

– Uvijek je rješenje u ovakvim slučajevima kvalitet. Jer takve zemlje kao što su Turska, Crna Gora, Egipat, uvijek se takmiče sa Kiprom u jednoj stvari – cijenama, jeftinim cijenama. Nikada nećemo moći da se takmičimo sa jeftinim cijenama u Turskoj i Egiptu. Jer Turska ili Egipat žele da imaju preko 100 miliona turista godišnje. Ne želimo da imamo 100 miliona turista godišnje. Imali smo četiri miliona turista pre pandemije, mi smo manja država – kazao je kiparski ministar.

On objašnjava da se koncentrišu na kvalitet i poboljšanje proizvoda.

– Jer shvatamo da nikada nećemo moći da se takmičimo sa Egiptom, sa Turskom, sa Crnom Gorom po cijenama. Imaju jeftine proizvode – naveo je, između ostalog, Perdios.

On smatra kako je očigledno da su cijene usluga veće.

– I mi nudimo bolje usluge – čistiju životnu sredinu, više iskustva. To je naša strategija kada je u pitanju turizam – cijeni Perdios.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci