kotorski bedemi

Kotorske bedeme posjetilo više od 110.000 turista, prihodovali 907.504 eura

Bedeme je od januara posjetilo 113.438 posjetilaca i prihodovano je 907.504 eura Opština Kotor (90 odsto) i Turistička organizacija (10 odsto). Ulaznice koštaju osam eura.
Bedeme je od januara posjetilo 113.438 posjetilaca i prihodovano je 907.504 eura Opština Kotor (90 odsto) i Turistička organizacija (10 odsto). Ulaznice koštaju osam eura.


Kotor

Prošle godine taj prihod je iznosio 473.502 eura.

Bedemi su brend turističke ponude Kotora, ali uprkos velikoj posjeti i zaradi od nje, na njima se ne primjećuje da je uloženo u njihovo očuvanje.

Početkom avgusta iz Opštine Kotor su saopštili da je projekat “Revitalizacija fortifikacione baštine Crne Gore – Gradski bedemi Kotora” našao se na Jedinstvenoj listi prioritetnih infrastrukturnih projekata Crne Gore.

Projekti koji se finansiraju iz ovog instrumenta, zasnivaju se na podijeljenosti između granta za finansiranje izrade projektne dokumentacije koji dodijeljuje Evropska komisija kroz WBIF i same implementacije infrastrukturnog projekta koji se finansira dijelom iz kredita jedne od međunarodnih finansijskih institucija, a dijelom korišćenjem bespovratnih sredstava iz EU instrumenata.

Uporedo sa ispunjavanjem preduslova za korišćenje sredstava iz instrumenta WBIF, Opština Kotor već aktivno radi na aplikaciji za dobijanje granta za finansiranje izrade projektne dokumentacije cjelokupnih kotorskih bedema dužine 4,6 km u vrijednosti od 3 miliona eura.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga