Skip to main content


Novi Sad

Novosađani i Vojvođani pozvani na 54. Praznik mimoze

Gradskoj upravi, medijima i građanima u Novom Sadu predstavljen je interesantan program 54. izdanja čuvene novske manifestacije. Predstavnici Opštine Herceg Novi, zajedno sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK Herceg Fest, pozvali su Novosađane i Vojvođane da od 17. februara do 4. marta budu na najvećoj fešti na Jadranu.
Gradskoj upravi, medijima i građanima u Novom Sadu predstavljen je interesantan program 54. izdanja čuvene novske manifestacije. Predstavnici Opštine Herceg Novi, zajedno sa lokalnom Turističkom organizacijom i JUK Herceg Fest, pozvali su Novosađane i Vojvođane da od 17. februara do 4. marta budu na najvećoj fešti na Jadranu.Tim povodom upriličen je sastanak gradonačelnika Novog Sada, Milana Đurića i predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića i njihovih saradnika. Govorilo se o uspješnim odnosima dva grada, kao i o organizaciji predstojeće tradicionalne manifestacije u čast zimskog cvijeta, u okviru koje će 24. febuara biti održani i Dani Novog Sada.

“Zaista želim da izrazim zadovoljstvo nakon današnjeg prijema i razgovora sa uvaženim gradonačelnikom Đurićem. Herceg Novi i Novi Sad dugo godina baštine iskreno prijateljstvo, a posebno zato što veliki broj Novosađana dolazi i prisustvuje Prazniku mimoze. Po prvi put je potpisan Sporazum između Praznika mimoze i najznačajnijeg novosadskog, Egzit festivala”, izjavio je Katić za Radio – televizija Herceg Novi.

Naglasio je da ga posebno raduju komentari turističkih radnika i operatera, na osnovu kojih može da se zaključi da će smještajni kapaciteti tokom trajanja Mimoze biti popunjeni.

Da mu je uvijek drago da vidi prijatelje iz Crne Gore potvrdio je gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, koji je podsjetio da su se u prethodnom periodu zalagali za promociju Herceg Novog u glavnom gradu Vojvodine.

“Ponudli smo da se u kulturnim stanicama Novog Sada, koje smo napravili u okviru Evropske prijestonice kulture, promoviše Herceg Novi. Vrlo smo počastvovani što smo pozvani i što ćemo otići kao delegacija na 54. Praznik mimoze, konkretno da uveličamo Dane Novog Sada. Čuli smo da dođe između 30 i 40.000 ljudi, što je stvarno fantastično”, konstatovao je Đurić u izjavi za Radio – televizija Herceg Novi.

Program 54. izdanja Praznika mimoze promovisan je u centru Novog Sada kako bi što veći broj Vojvođana bio upoznat sa programom, a medijima je predstavljen u turističko-informativnom centru Novog Sada. Predstavnica Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi, Bojana Živković, poručila je da je od izuzetnog značaja da tokom zimskih mjeseci posjetioci imaju priliku da iskuse duh Mediterana, fešte, kao i da se raduju dolasku proljeća.

“Svake godine se trudimo da bude što raznovrsnije, bogatije. Festival sa najdužom tradicijom u Crnoj Gori i regionu otvoriće Marija Šerifović, dok će na zatvaranju nastupiti Toni Cetinjski. Koncertima će prethoditi defile naših sjajnih mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi, Mjesne muzike Đenović, trombonjera. Očekujemo zaista spektakularno otvaranje i zatvaranje“, kazala je Živković.

Kroz saradnju sa Exit Festival, 25. februra na ,,Winter flower“ događaju nastupiće svjetski di-džej Claptone i Ana Đurić Konstrakta. Kada je riječ o ostalim dešavanjima, predstavnica TO Herceg Novi, otkrila je da najveću pažnju privlače autentične fešte, poput takmičenja u piciginu, Novske skalinade i trke karića.

Tu je i Berba mimoze koja je tradicionalno jedan od najposjećenijih događaja, a ove godine je zakazana za 18. februar: “Tradicionalna fešta od mimoze, riba i vina kreće od Kumbora. Na glavnoj manifestaciji u Baošićima nastupiće Ivana Negativ i Đorđe David. Žurka se kasnije nastavlja u Đenovićima, gdje će Novljane i goste zabavljati grupa Galija. U večernjim satima imaćemo maskenbal. Nastupiće Nikola Rokvić, Adi Šoše i lokalna grupa Egzodusi, dok će 3. marta na maskenbalu nastupiti legendarna Neda Ukraden”.

Kompletan program 54. izdanja Praznik Mimoze Herceg Novi možete pogledati na: www.praznikmimoze.comKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci