Parče raja: Britanci uvrstili crnogorsku plažu na spisak najljepših na svijetuFoto: Ilustracija

Riječ je o plaži Drobni pijesak, koja iako je krasi rajski predeo, ipak nije popularna kao što je slučaj sa Pločama, Trstenom, Oblatnom ili Jazom, pa ćete na njoj rijetko zateći gužvu, osim u samom jeku sezone.

„Crnogorska budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja“, piše u „Gardijanu“.

Plaža Drobni pijesak
Plaža Drobni pijesak Foto:Profimedia

Drobni pijesak je odlično lociran – na samo 12 kilometara je od Budve, a nije daleko ni od Kotora, Tivta, Petrovca, Bara, Sutomora, pa je možete posetiti gde god da ste odsetili, ukoliko ste u Crnu Goru došli kolima.

Ovo je relativno mala plaža, nalazi se u skrovitoj uvali, i dugačka je oko 250 metara, sa prozirnom vodom i sitnim, bijelim šljunkom, a zaleđe je obraslo maslinama i makijama. Na samoj plaži postoji veoma ijlep bar, a dostupan je i plažni mobilijar, no tu je i deo na koji jednostavno možete ostaviti peškir.

Ovo je zaista plaža kojoj treba dati šansu – izgleda veoma egzotično, a pruža mir i intimnost, te obiluje preijlepim kadrovima za fotografisanje.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga