Posljednja noć Budvanskog karnevala posvećena ljubiteljima evergrinaFoto: Slaven Vilus

Dirigentica gradskog hora “Nikola Đurković” iz Kotora, Dušica Ćetković, se ovom prilikom zahvalila Turističkoj organizacije Budve na pozivu na učešću u okviru karnevalskih dana.“Naš hor ima jako dugu tradiciju, unazad tri godine smo, na inicijativu uprave Kulturnog centra Kotor obnovljeni, kao jedna mlada ekipa koju čine amateri i svi oni koji su voljni da budu članovi našeg hora. Kroz naš hor prošla su mnoga velika imena, nekada je to bio grandiozan ansambl, dok ga danas čini manja ekipa ljudi, i vrlo se rado odazivamo ovakvim pozivima”, rekla je ona.

Članica hora “Nikola Đurković, Ljiljana Dončić kazala je da su u unazad nekoliko godina, kada je u pitanju repertoar ovog sastava, uvrstili obrade modernijeg zvuka i samim tim privukli mlađi publiku.“Ovim nastupom najavili smo početak ljetnje sezone. Kotor je grad karnevala, maskembala i tradicije, nadam se da će ovog ljeta biti još dosta svečanosti na koljima ćemo nastupati”, poručila je Dončićeva.

 
Dvočasovni koncert Gradske muzike Budva idealna je najava jednog obećavajućeg ljeta koje je pred nama, smatra saksofonista tog anasambla Željko Vasović.“Očekujemo spektakularno ljeto i mnoštvo posjetilaca. Budvu je tokom prvomajskih praznika posjetilo dosta turista, i ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas jedna idealna sezona.”, zaključio je on.
 


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services