• Početak
  • Vijesti
  • Turizam
  • Simbolično obilježen Svjetski dan turizma: TO Budva predstavila novu pješačku stazu na ostrvu Sveti Nikola

Simbolično obilježen Svjetski dan turizma: TO Budva predstavila novu pješačku stazu na ostrvu Sveti Nikola

Ovogodišnji Svjetski dan turizma, Turistička organizacija Budva (TOB), obilježila je izletom po ostrvu Sv. Nikola, gdje su predstavnici Opštine Budva, ostalih primorskih lokalnih turističkih organizacija i NTO CG, kao i medija, imali priliku da prošetaju novom, uređenom pješačkom stazom, dugom oko tri kilometra.
Ovogodišnji Svjetski dan turizma, Turistička organizacija Budva (TOB), obilježila je izletom po ostrvu Sv. Nikola, gdje su predstavnici Opštine Budva, ostalih primorskih lokalnih turističkih organizacija i NTO CG, kao i medija, imali priliku da prošetaju novom, uređenom pješačkom stazom, dugom oko tri kilometra.O značaju Svjetskog dana turizma, koji krasi slogan ,,Ponovo razmišljamo o turizmu”, kao i novoj atrakciji najvećeg ostrva na crnogorskom primorju na čijem se području nalazi jedina markirana planinska staza, govorio je i predsjednik Budve Milo Božović.

,,Budvi je posebno važan taj dan, jer je ovo turističko mjesto i živimo od turizma. Najveći prihodi su nam od njega i pokušavamo da pratimo trendove koji su prepoznati u Evropi i Mediteranu. Obilježavamo taj dan na ovaj način, tako što hoćemo da pokažemo kako TO Budva pokušava da vrati neke lokacije koje su nama, Budvanima i našim gostima jako važne. Školj predstavlja tradicionalno izletište i ovo je način, da ovakvim akcijama, pokažemo svim građanima Crne Gore koliko se treba pažljivo odnositi prema njemu,” poručio je Božović.

Sveti Nikola – Budva
Predstavnik TO Budva Nikola Kralj, nije krio zadovoljstvo što se veliki broj medija i kolega iz lokalnih turističkih organizacija odazvao pozivu, koji je za cilj imao da predstavi rad lokalnih turizmologa u prethodnom periodu.

,,Veoma nam je drago što ćemo na taj način obilježiti ovaj datum i vidjeti da se TO Budva zaista trudi da unaprijedi ponudu i poboljša turistički proizvod koji naš grad ima. Staza je duga oko tri kilometra. Označena je kao srednje teška i uključuje brojne vidikovce. Ima pogled na centar i Stari grad. Nažalost, u prethodnom periodu je ovo ostrvo bilo zapostavljeno, međutim, zahvaljujući našem menadžmentu, odlučili smo da Školj postane ponovo prepoznatljiv.” istakao je Kralj, a ujedno i dodao da su zadovoljni postsezonom koju u ovom periodu godine karakteriše MICE turizam.

Sveti Nikola – Budva

Važno je podsjetiti da je staza markirana standardnim crveno-bijelim oznakama, prokrčena, a na nekim dijelovima i uređena drvenim stepenicama, kao i odmorištima. Počinje od obale mora i pruža se sve do najviše tačke na ostrvu, a karakterišu je brojni vidikovci.

Kao i ostale pješače zone kroz šumoviti predio i ova zahtijeva adekvatnu obuću, te se savjetuje budućim posjetiocima da budu oprezni prilikom istraživanja jedinstvenog avanturističkog pojasa.

Nakon fantastičnog iskustva u prirodi, današnji posjetioci ostrva Sv. Nikola, sumirali su utiske uživajući u blagodetima domaće hrane, vina i miholjskog ljeta.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services