Tokom vikend u Crnu Goru ušlo 128 hiljada putnikaFoto: Ilustracija

Povećani promet putnika na graničnim prelazima u Crnoj Gori registruje se od početka ljetnje turističke sezone.

“Prethodnih nedelju dana najveći promet putnika registrovan je na graničnim prelazima sa Republikom Srbijom. Na GP Dobrakovo evidentirano je 108.193 putnika, odnosno povećanje prometa za 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na GP Dračenovac 57421 – povećanje od 19 odsto, na GP Ranče 36277 – povećanje od 13 odsto”, navodi se u saopštenju.  Takođe, intezivan je i međunarodni željeznički saobraćaj, pa je na ŽGP Bijelo Polje povećan promet za 36 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

“Pojačani promet putnika registrovan je i na granici sa Bosnom i Hercegovinom, a posebno na GP Šćepan polje gdje je na ulazu u Crnu Goru evidentirano 53 odsto putnika više nego u istoj sedmici prethodne godine, a zatim na GP Vraćenovići i GP Ilino brdo za 34 odsto više”, kazalisu iz policije.

Na graničnom prelazu Debeli brijeg sa Republikom Hrvatskom evidentirano je 76.907 putnika od čega 46.509 na ulazu u Crnu Goru, odnosno 28 odsto više nego prethodne godine.

“Lučki saobraćaj takođe je u značajnom porastu inteziviranjem kruzing turizma, pa je preko Luke Kotor u Crnu Goru prethodne nedelje ušlo 18.947 putnika!”, navodi se u saopštenju.

Na aerodromu Podgorica evidentiran je gotovo dva puta veći promet putnika, dok je na aerodromu Tivat zabilježen promet manji za oko 25 odsto.

Zabilježen je i pojačani promet na graničnim prelazima sa Republikom Albanijom.

“Preko graničnog prelaza Božaj u Crnu Goru je ušlo 20.988 putnika prethodne nedelje, odnosno 30 odsto više nego  istom periodu prošle godine, a graničnog prelaza Sukobin za 19 odsto više”, kazali su iz Uprave policije.

Imajući u vidu da se u špicu turističke sezone promet putnika povećava i do deset puta, a da su kapaciteti graničnih prelaza limitirani, Sektor granične policije je izvršio logističke i tehničke pripreme u svojim organizacionim jedinicama, kako bi se ubrzao promet putnika i smanjila zadržavanja na graničnim prelazima.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga