• Početak
  • Vijesti
  • Turizam
  • Turističke organizacije Herceg Novog i Tivta najavile aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma

Svjetski dan turizma

Turističke organizacije Herceg Novog i Tivta najavile aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma

Povodom Svjetskog dana turizma koji se svuda u svijetu održava 27.septembra. Turističke organizacije Bokeških opština organizovale su niz aktivnosti kojima će obilježiti ovaj dan.
Povodom Svjetskog dana turizma koji se svuda u svijetu održava 27.septembra. Turističke organizacije Bokeških opština organizovale su niz aktivnosti kojima će obilježiti ovaj dan.Tema Svjetskog dana turizma je “Rethinking Tourism”. Kako je oporavak sektora turizma u toku, Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) želi da istakne priliku da razmislimo o tome kako se bavimo turizmom. To znači stavljanje ljudi i planete na prvo mjesto i okupljanje svih, od Vlada i preduzeća do lokalnih zajednica, oko zajedničke vizije za održiviji, inkluzivniji i otporniji sektor.

Turistička organizacija Tivat je prva destinacija u Crnoj Gori koja je pristupila programu Green Destinations, a selo Gornja Lastva je prethodne godine ušlo u Program unapređenja prve inicijative UNWTO “Najljepša turistička sela”.

Imajući u vidu naše napore na daljem monitoringu i razvoju održivijeg turističkog sektora, kao i cilj da razvijamo zaleđe i selo Gornju Lastvu kao odličan potencijal za turizam, ove godine proslavu Svjetskog dana turizma organizujemo u selu i to kroz niz aktivnosti u saradnji sa lokalnom zajednicom:

09:30h Polazak organizovanim prevozom iz Tivta prema Gornjoj Lastvi (polazak je predviđen sa stare autobuske stanice)

10:00h Otvaranje izložbe radova učenika Osnovne škole ,, Drago Milović“ na temu ,,Gornja Lastva, najljepše turističko selo“ uz Duo Flauta i Violina u izvođenju Brune Matijević i Nevile Klakor

11:00h Edukativna šetnja selom Gornja Lastva za turiste i sugrađane

12:00h Gastro užitak uz degustaciju tradicionalnih jela

Turistička organizacija Herceg Novi, povodim Svjetskog dana turizma, u utorak 27.septembara u Parku Svetog Leopolda u 11:30 organizuje događaj “Najbolji smo domaćini, a Herceg – Novi, grad tvoj i moj”.

U cilju jasnijeg prepoznavanja grada kao destinacije pogodne za boravak djece i porodica, te zbog skretanja pažnje na inkluziju ranjivih grupa najmlađe populacije i promociju boravka mališana na otvorenom, Turistička organizacija Herceg Novi organizuje dječju zabavu, na igralištu rekonstruisanom sredstvima iz EU projekta WONDER – Child friendly destinations.

Ovim događajem će se simbolično, na Svjetski dan turizma, u parku Sv. Leopolda u 11:30, otvoriti obnovljeno dječje igralište, koje je u funkciji već dva mjeseca. Učesnici su korisnici Centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i osnovci. Vizuelni identitet događaja osmislili su novski mališani uz pomoć svojih vaspitača i učitelja.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga