U Banja Luci predstavljena turistička ponuda Crne Gore(VIDEO)Miloš Kovačević ispred TO Herceg Novi

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović izrazio je zadovoljstvo povodom promocije bogate turističke ponude, dodajući da se nada da će i ove godine naše primorje posjetiti veliki broj Banjalučana i gostiju iz Republike Srpske.

„Tako je svake godine, a ove očekujemo možda i više gostiju zbog planirane direktne avio-linije Tivat-Banja Luka od 17. juna sa popularnim cijenama karata od 47 eura pa naviše i sa tri polijetanja sedmično“, kazao je Komnenović.

On je dodao da ove destinacije povezuju bliske prijateljske i kulturne veze, te da nema razloga da se to prijateljstvo ne nastavi.

„U ponudi su novi turistički objekti, hoteli, sadržaji… Cijene se kreću od 30 eura naviše u hotelima sa dvije ili više zvjezdica, a 50 i više eura u hotelima sa četiri zvjezdice… Takođe, dodao bih da smo sa gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem dogovorili zajedničke principe saradnje u budućnosti, pa se nadamo da ćemo isto uspjeti da realizujemo u narednom periodu“, poručio je Komnenovć, koji je prilikom susreta uputio poziv Stanivukoviću da prisustvuje Bokeškom polumaratonu koji se održava u Tivtu sredinom decembra.

Savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Amel Dedeić naveo je da su se potrudili da unaprijede turističku ponudu, kada je riječ o ovogodišnjoj ljetnjoj turističkoj sezoni.

„Danas smo imali priliku da u Banja Luci predstavimo određene inovativne proizvode, kao i naš sve kvalitetniji smještaj, kako hotelski, tako i privatni. Cijene hotelskog smještaja ove sezone kretaće se od 18 eura u Baru, 30 eura u Tivtu i Ulcinju, 50 eura u Herceg Novom, 60 eura u Budvi, a pored toga tu je i privatni smještaj koji se može naći i po cijeni od sedam eura. Naši hotelijeri su pripremili i brojne povoljnosti za turiste, pa očekujemo dobru posjećenost gostiju sa ovog tržišta“, istakao je Dedeić.

Izvršna direktorica kompanije Air Montenegro Dragana Frantov Nikolić kazala je da joj je veliko zadovoljstvo biti dio turističkog karavana u Banja Luci.

„Prošle godine smo organizovali direktne letove iz Banja Luke za Tivat i izuzetno nas raduje veliki odziv, pa smo ove sezone odlučili da povećamo broj letova. Tako će, osim petkom i nedjeljom, biti uveden i let srijedom i produžićemo vrijeme letenja. Stoga, sa letovima startujemo 17. juna, a letjećemo do 16. septembra, a cijena karte kreće se od 89 eura, sa uključenim prtljagom do 23 kilograma“, najavila je Frantov Nikolić.

Ponudu je predstavila i Turistička organizacija Herceg Novog.

„Zadovoljstvo mi je da najavim dva nova muzička festivala – „Skale“ koji je svojevrsni nastavak nekadašnjeg festivala „Sunčane skale“, i koji će trajati od 26. do 28. juna, i festival „Hajp“ od 19. do 21. avgusta sa takođe veoma zvučnim imenima, poput Džibonija, Hladnog piva, Bajage itd“, kazao je Miloš Kovačević iz TO Herceg Novi.

Ivana Rebić iz TO opštine Budva kazaala je da su i ove godine pripremili kvalitetnu ponudu za sve generacije, od kulturnih i sportskih manifestacija, do provoda za mlade.

„Cijene smještaja u hotelima kreću se od 30 eura u kategorijama tri zvjezdice, 40 eura u kategorijama četiri zvjezdice i od 97 eura u hotelima sa pet zvjezdica, a tu je i veoma kvalitetan privatni smještaj gdje se cijene kreću od 10 eura po krevetu“, navela je Rebić.

Mirza Krcić iz TO Kotor istakao je važnost avio-linije između Tivta i Banja Luke, budući da je Aerodrom Tivat udaljen od Kotora svega 10 kilometara.

„Pozivam sve građane Banja Luke i regije da posjete Kotor, koji može da ponudi mnogo toga, pored ostalog i zanimljiv kulturni program“, naveo je Krcić.

Današnjoj promociji prisustvovao je i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

„Mi se uvijek osjećamo pozvanim u Crnu Goru, jer smo bratski, prijateljski narodi, ali je dobro s vremena na vrijeme, pred sezonu, predstaviti ponudu, nove potencijale, hotele, plaže itd, kao što je to sada urađeno. Imao sam priliku da razgovaram sa predsjednikom Opštine Tivat o kulturnoj saradnji, razmjeni kulturnih potencijala i slično, te mu se ovim putem zahvaljujem što je posjetio Banja Luku“, kazao je Stanivuković, dodajući da je otvaranje avio-linije Tivat – Banja Luka od izuzetnog značaja.

Crna Gora je vrlo popularna destinacija u Banja Luci, navela je Vanja Savić iz TO Unis Tours Banja Luka.

„I ove godine je velika potražnja, naši ljudi vole crnogorsko primorje, a najviše je interesovanje za hotelski smještaj“, zaključila je Savić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga