• Početak
  • Vijesti
  • Turizam
  • U susret Danu planete Zemlje Turistička organizacija Herceg Novi organizuje ekološku akciju čišćenja podmorja

U susret Danu planete Zemlje Turistička organizacija Herceg Novi organizuje ekološku akciju čišćenja podmorjaFOTO: TO Herceg Novi

Pored ekološkog karaktera same akcije, plan je da ovim povodom promovišemo ronilački turizam naše destinacije.

Kako bi na simboličan način dali doprinos jačanju svijesti o zaštiti životne sredine i podsjetili na aktuelne ekološke probleme, ovom akcijom želimo obilježiti 22. april i ukazati na potrebu smanjivanja svih negativnih uticaja na prirodu, koji imaju za posljedicu, kako lokalno tako i globalno, nestajanje populacija biljaka i životinja, nažalost isključivo raznim ljudskim aktivnostima.

Ova akcija posvećena na neki način jednom vidu obnavljanja ekosistema, obzirom da otpad na plažama i u moru predstavlja jednu od najvećih prijetnji za morski ekosistem i biodiverzitet, te da ima negativan uticaj na akvakulturu, ribarstvo, turizam, zdravlje ljudi, bezbjednost na moru i kulturu, ima za cilj podizanje svijesti o očuvanju prirode.

Stoga podsjećamo da odgovornim ponašanjem još imamo šansu da ublažimo klimatske promjene i sačuvamo prirodu, a time i nas same i tako iskažemo zahvalnost planeti Zemlji na nevjerovatnim prirodnim resursima od kojih svi imamo velike koristi.

TO Herceg Novi zahvaljuje se Gradskoj čistoći Herceg Novi na pružanju asistencije i podrške događaju.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga