Skip to main content


LETOVI ĆE SE ODVIJATI DVAPUT SEDMIČNO, DO KRAJA SEPTEMBRA

Uspostavljena još jedna avio linija za ljetnju sezonu, juče dočekani putnici iz Rige

Prvi avion na relaciji Riga– Tivat, sa 149 putnika, sletio je 4. maja u 13 i 20 sati. Time je uspostavljena direktna avio linija između Crne Gore i baltičkih zemalja posredstvom nacionalne avio- kompanije Letonije “Air Baltic”.
Prvi avion na relaciji Riga– Tivat, sa 149 putnika, sletio je 4. maja u 13 i 20 sati. Time je uspostavljena direktna avio linija između Crne Gore i baltičkih zemalja posredstvom nacionalne avio- kompanije Letonije “Air Baltic”.“Uspostavljanje direktne avio-linije Riga – Tivat je od strateške važnosti za crnogorski turizam. Time smo se otvorili za tržište baltičkih zemalja, za koje vjerujem da ima ogroman potencijal. Siguran sam da Crna Gora može biti zanimljiva turistima sa ovog tržišta, što potvrđuju i odlične najave za predstojeće letove, a prvenstveno zbog raznovrsne turističke ponude, jedinstvene prirode i mediteranske klime“, istakao je on.

Đurović je dodao da postoji potencijal da se na ovom tržištu razvijamo i kao cjelogodišnja destinacija, imajući u vidu da turisti sa ovih prostora van sezone traže destinacije sa blagom klimom, gdje mogu doživjeti autentično iskustvo i uživati u dobroj nacionalnoj kuhinji.

“Imajući u vidu odlične najave za predstojeće letove, vjerujem da je ovo samo korak ka unapređenju avio-povezanosti sa tržištem baltičkih zemalja i da nas u narednom periodu očekuje još značajnih noviteta“, zaključio je Đurović.

Predsjednik i izvršni direktor avio-kompanije “AirBaltic“, Martin Gauss poručio je da imaju velika očekivanja od ove avio linije.

“Ove ljetnje sezone, ‘AirBaltic’ pokreće svoj najveći broj novih ruta u jednoj sezoni do sada – ukupno 20 novih ruta iz baltičkih zemalja i Finske. Drago nam je što je prekrasni primorski grad Crne Gore, Tivat, među njima i radujemo se što od sada i mi možemo poželjeti dobrodošlicu crnogorskim građanima u naš dom. Pokretanjem ove nove linije, nudimo ne samo direktnu povezanost, već i mogućnost transfera putnika sa preko 100 avio linija iz Evrope i šire, preko naše matične baze u Rigi“, saopštio je Gauss.

Dočeku su prisustvovali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković, direktor tivatskog aerodroma Vladimir Praščević, kao i predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Tom prilikom direktor tivatskog aerodroma uz ljubaznu dobrodošlicu turistima, kazao je da je veoma optimističan po pitanju predstojećih letova i da je za Aerodrom Tivat ova linija od velikog značaja.

“Crna Gora je ponovo povezana sa Letonijom. Naš novi partner, renomirana evropska kompanija, Air Baltic spaja Rigu i Tivat. Danas nastavljamo niz koji je nedavno uspostavljen kada je Jet2.com otvorio liniju iz Mančestera ka Tivtu. Već od 13. maja Austrian Airlines će, prvi put, Tivat povezati direktnom avio linijom sa Bečom“, kazao je Praščević.

Istakao je da su zadovoljni ostvarenim rezultatima, da su najave jako dobre, a da nas u junu očekuju i neke nove linije.

Kako ističu iz NTO CG, spremno dočekuju turiste iz baltičkih zemalja. NTO CG je sa partnerima iz baltičkih zemalja i kompanijom “Air Baltic“ radila mnogo na polju promocije Crne Gore kako bi se stvorili uslovi za uspostavljanje ove avio-linije.  Po prvi put je predstavljena crnogorska turistička ponuda na sajmu u Rigi, jednom od najznačajnijih događaja u oblasti turizma u baltičkim zemljama, a realizovane su i studijske posjete turoperatora.

Pored ove linije, ove godine nas očekuju i tri nove čarter linije iz Litvanije, Letonje i Estonije od strane avio-kompanije “Air Montenegro“, čime će avio-povezanost sa ovim zemljama biti dodatno unaprijeđena.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci