Zdravstveni turizam biće najvažniji segment turističke ponudeFoto: Shutterstock

To je definisano Programom razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore od prošle do naredne godine, koji su predstavnici Ministarstva zdravlja prezentovani Komori fizioterapeuta Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Komore fizioterapeuta, Ministarstvo je takođe prezentovalo Akcioni plan do naredne godine.

“Na sastanku je istaknuto da je zdravstveni turizam može u relativno kratkom roku da postane jedan od vodećih turističkih proizvoda Crne Gore, posebno koristeći komparativne prednosti (ljekovito i aromatično bilje, ljekovito blato, živi svijet iz mora)”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, cijene zdravstvenih usluga u Crnoj Gori relativno su niže u odnosu na zemlje Zapadne Evrope i jednog broja zemalja Balkana.

“To nas, kao destinaciju i mediteransku zemlju, čini izuzetno konkurentnim kako na evropskom tako i na svjetskom tržištu”, rekli su iz Komore fizioterapeuta.

Oni su dodali da su predstavnici Ministarstva prezentovali i međunarodni projekat Digitalno preduzetničko gnijezdo i industrija 4.0 u Crnoj Gori (DigNEST), koji je finansiran iz programa ERASMUS.

Cilj tog projekta je da doprinese povezivanju univerziteta i privrednika kroz unaprjeđenje ljudskih resursa i digitalnih rešenja koja zadovoljavaju potrebe privrede i koja su prepoznata kroz nacionalne politike, strategije i pravce razvoja.

“Vođeni Strategijom pametne specijalizacije S3, izabrane su dvije oblasti za koje se smatralo da Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Crne Gore imaju najviše potreba da razviju svoje kapacitete i iskoriste finansiranje iz ovog poziva, a jedan od njih je i Održivi i zdravstveni turizam”, kazali su iz Komore fizioterapeuta.

Oni su kazali da, učešćem u tom projektu, Ministarstvo zdravlja nastoji da unaprijedi primjenu digitalizacije u oblasti zdravstvenog sistema u Crnoj Gori i da doprinese podsticanju inovativnog pristupa.

Kako su poručili, svi zainteresovani učesnici mogu naći sve potrebne informacije na veb /web/ stranici https://dignest.me/’/ .sKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga